XON cup 2008

Image

Xon Cup 2008, Suomen harrastajaystävällisin aikuiskarting-sarja


Jälleen on uusi kausi ovella ja hieman uusia tuuliakin puhaltelee . Seuraavassa järjestelytoimikuntamme päätöksiä tulevalle Xon Cupin viidennelle kaudelle: Ajotapa ja pistelasku:
 
Tälle vuodelle ei juurikaan muutettu viime vuonna toimivaksi osoittautunutta kilpailun suoritustapaa. Raket 120 -luokassa ajetaan päivän aikana aika-ajo, neljä alkuerää ja kaksi finaalia. EX-100-luokassa ajetaan kaksi alkuerää vähemmän, mutta muuten samaan tapaan eli kierroksia kertyy päivän mittaan ihan mukavasti. EX-100-luokkaan voi osallistua myös joukkueena kuten Raket 120-luokkaan. 

Pistelasku toteutetaan molemmissa luokissa viime vuoden Raket 120 -luokan tyyliin eli jokainen lähtö vaikuttaa päivän sijoitukseen, finaalit tuplakertoimella. Uutena juttuna otamme käyttöön kauden huonoimman päivän pisteiden vähentämisen mahdollisuuden sarjan lopputuloksista ja myös monissa muissakin sarjoissa käytössä olevat Bonus-pisteet. Neljästä ensimmäisestä kilpailusta jaetaan 2 bonuspistettä per kilpailu ja viimeiseen kilpailuun osallistumisesta palkitaan 10 bonuspisteen arvoisesti. Kaikki kauden aikana ansaitut bonuspisteet lasketaan mukaan sarjamestaruuspisteisiin.

Lisämausteeksi kilpailupäiviin on otettu mukaan SuperPole -mestaruuskilpailu, jossa kierrosajoissa kilpailun 8 nopeinta joukkuetta kerää pisteitä F1-pistetaulukon mukaisesti. Seuranta ja pistetilanteet näillä sivuilla. Kauden jälkeen, maineen ja kunnian lisäksi, parhaimpia joukkueita muistetaan tavarapalkinnoilla. 

Tekniikka ja turvallisuus:
 
Tekniikkasääntöihin ei nähty kovinkaan suuria muutostarpeita, joitakin tarkennuksia lukuunottamatta. Esimerkiksi Raket 120-moottoriin sallitaan muutamia luotettavuutta parantavia korjaustöitä ja muutoksia. Rungon osalta pysytään viimevuotisissa säännöissä. Rengastestejä vuoden 2009 valintoja silmälläpitäen tullaan ajamaan kauden treenipäivien aikana. Toimitamme kauden kuluessa mahdollisuuksien mukaan muutamia rengassarjoja halukkaille kilpailijoille vapaasti testattavaksi myöhemmin ilmoitettavalla tavalla ja ehdoilla. Seuraa sivustoa ja tiedotteita ! 

Oman transponderin käyttö on sallittua siitä etukäteen ilmoittamalla. Saavutettavana hyötynä ajansäästö niin ponderin omistavan joukkueen kuin järjestäjienkin ilmoittautumis-rutiineissa kilpailupaikoilla sekä mahdollisuus omatoimisesti jälkikäteen tarkastella joukkueen kilpailuissa ajamia kierrosaikoja AMB:n mylaps.com-tietokannan kautta. Ponderin hankinnasta kiinnostuneille tulossa tiedotetta lähiviikkoina näille sivuille; stay tuned !  

Kaudella 2008 kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen ja kuljettajien varusteisiin. Ajohaalareihin liittyvää sääntöä on tarkennettu eli haalarin tulee suojata kunnolla.  Yksikerroksisilla niinsanotuilla mekaanikon suojahaalareilla ei saa ajaa. Luokituksia ei kuitenkaan vaadita, vaan riittää kun haalari on tehty ulkoratakäyttöön.
 
Kilpailukalenteri 2008:

Lauantaisin 10.5. Vihti, 24.5. Pori, 28.6. Lappeenranta, 2.8. Paimio sekä 30.8. Hyvinkää

Sarjan ulkopuoliset kilpailut:

12.7. U.R.C. Kaanaa (Ultimate Raket Challenge)
13.9. (mahdollinen) Kestävyyskilpailu

 Xon Cup 2008 organisaatio:

 Kilpailutapahtumien johtaja - Tommi Lehto, XON
  • Kilpailun johtaja, tuomariston päällikkö - Matti Puhakka, VammUA
  • Turvallisuuspäällikkö - Markku Typpö, XON
  • Katsastuspäällikkö - Tommi Lehto, XON
  • Tulospalvelupäällikkö - Marko Haake, XON
  • Sihteeri - Hilkka Mikkola, XON
  • Internetvastaava - Jani Malin, XON
Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> Kilpailijoiden yhteyshenkilö - Tommi Lehto  t.t.lehto(ätt)gmail.com  tai puh: 0468896066)

Mikä Xon Cup?

Tulossa

No current events.

Facebook Image