Xon Cup 2020

xc20front 

Xon Cup

Xon Cup on suomen kovatasoisin mutta mukavin aikuisharrastajien karting-kilpasarja. Xon Cup:ssa ajetaan Raket 120 moottorisilla karteilla ja 1-3 hengen joukkueilla etelä-Suomen radoilla.

Tuloksia, kuvia ja fiiliksiä edellisen yli kymmenen vuoden varrelta löytyy Arkistosta. Lisäksi kannattaa lukea Xon Cup brosari niin pääsee kärryille mistä hommassa on kyse.

Kausi 2020

 

Kisa Pvm Paikka Päivän Aikataulu
Xon 20.I ? ** Siirretty Lataa aikataulu (standardi)
Xon 20.II 13.6 Kouvola Lataa aikataulu (standardi)
Xon 20.III 27.6 Kokemäki Lataa aikataulu (standardi)
Xon 20.I (korvaava) 11.7 Vantaa Lataa aikataulu (standardi)
Xon 20.IV 25.7 Hyvinkää Lataa aikataulu (standardi)
Xon 20.V 8.8 Vihti Lataa aikataulu (standardi) 
Xon 20.VI 22.8 Lahti Lataa aikataulu (standardi)

* Xon 20.I oli tarkoitus järjestää toukokussa Lahdessa. Mahdollisesti kisalle löydetään vielä uusi päivämäärä myöhemmin kesällä, tällöin sarjassa olisi kuusi osakilpailua.

Kisakohtaiset aikataulut julkaistaan aina n. viikkoa ennen näillä sivuilla.

Vuoden 2020 säännöt löytyvät täältä: säännöt osiosta

Kuinka mukaan?

Eipä muuta kuin sääntöjen mukaista kalustoa kasaan ja nimiä ilmoittautuneiden listaan. Jos kalustosi on jonkun muun Raket 120 sarjan mukainen (esim. Helsingin Fossiilisarja, Etelä Cup, Pirkanmaan Fossiili, Oldboys) 99.9% se on valmis viivalle suoraan myös XON cup:ssa. Näinä päivinä tekniset määräykset ovat hyvin lähellä toisiaan eri sarjoissa.

Xon Cup 2020 : Ilmoittaudu Sarjaan!

Mukaan voi tietysti tulla myös kilpailukohtaisesti - mutta tässäkin tapauksessa kannattaa ilmoittautua mukaan jotta numero tulee varatuksi.

Junior kuskit

Xon Cupin SARJAsäännöissä on yhä ala-ikäraja 14-vuotta joka pitää täyttää kuluvan vuoden aikana. Nyt on kuitenkin niin, että AKK on mahdollistanut myös nuorempien kuskien osallistumisen aikuisharrastesarjoihin. Jos siis olet Esim. 13-14 vuotias mutta haluaisit kovasti ajaa sarjassamme niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjään. Voimme MAHDOLLISESTI soveltaa ns. Lex-Rovanperää ja antaa ajoluvan MYÖS ALLE 14-VUOTIAALLE kunhan asiasta on erikseen sovittu järjestäjän kanssa tapauskohtaisesti ja pysymme AKK:n sääntöjen puitteissa. Lisäksi, huomio että auto saa painaa ilman kuskia korkeintaan 105kg. Tämä siksi että kun autossa/penkissä on liikaa lyijyä niin se ei vaan yksinkertaisesti kestä ja ole turvallinen radalla.

Keitä siellä sitten ajaa?

Jo mukaan ilmoittautuneet ja varatut numerot löytyvät ilmoittautuneiden listalta joka alkaa päivittyä heti kun ilmoittutuminen saadaan avattua.

Xon Cup 2020

Mikä Xon Cup?