Xon Cup 2022

xc22 header1 

Xon Cup

Xon Cup on suomen kovatasoisin mutta mukavin aikuisharrastajien karting-kilpasarja. Xon Cup:ssa ajetaan Raket 120 moottorisilla karteilla ja 1-3 hengen joukkueilla etelä-Suomen radoilla.

Tuloksia, kuvia ja fiiliksiä edellisen yli kymmenen vuoden varrelta löytyy Arkistosta. Lisäksi kannattaa lukea Xon Cup brosari niin pääsee kärryille mistä hommassa on kyse.

Kausi 2022

 

PäivämääräKilpailu
28.5 Lahti
11.6 Vihti
2.7 Kokemäki
16.7 Kouvola
6.8 Lahti II
27.8 Paimio
4.9 MSC - Season Finals (ei osa sarjaa)
1.10 Alustavasti: Hangon syystärinät

Päivän aikataulu löytyy sarjasäännöistä. Mahdollisista poikkeuksista tiedotetaan näillä sivuilla.

Kuinka mukaan?

Eipä muuta kuin sääntöjen mukaista kalustoa kasaan ja nimiä ilmoittautuneiden listaan. Jos kalustosi on jonkun muun Raket 120 sarjan mukainen (esim. Helsingin Fossiilisarja, Etelä Cup, Pirkanmaan Fossiili, Oldboys) 99.9% se on valmis viivalle suoraan myös XON cup:ssa. Näinä päivinä tekniset määräykset ovat hyvin lähellä toisiaan eri sarjoissa.

Xon Cup 2022 : Ilmoittaudu Sarjaan!

Mukaan voi tietysti tulla myös kilpailukohtaisesti - mutta tässäkin tapauksessa kannattaa ilmoittautua mukaan jotta numero tulee varatuksi.

Junior ja Master kuskit?

Xon Cup:ssa on sarjan sisällä myös oma luokkansa Masters kuskeille, jotka ovat kaudesta 2022 alkaen määritelty 45 vuotiaasta ylöspäin. Mastersit ajavat myös yleisistä pisteistä muiden Xon Cup kuskien kesken - mutta heille jaetaan lisäpalkinnot mahdollisesta menestyksestä.

Alaikäraja Xon Cup:iin on 13 vuotta. Kannattaa huomioida että maksimi paino tosiaan autolle on määritelty 105kg (eli kuski pitää painaa 55kg). Tämä turvallisuussyistä koska käytännössä on todettu että auto ei välttämättä kestä yli 30 kiloa lisäpainoja. Jos on epävarma voiko osallistua kannattaa olla yhteydessä järjestäjiin.

Keitä siellä sitten ajaa?

Jo mukaan ilmoittautuneet ja varatut numerot löytyvät ilmoittautuneiden listalta joka alkaa päivittyä heti kun ilmoittutuminen saadaan avattua.