Johan se kausi starttas monellakin rintamalla !

XON-NEWS 1/2008


Jorina alkaa heti, eli vanhanmalliset kisarapskut siirtyy historian lehdille, ne onnettomat jotka niitä on tulostanut ja liimannut teinikalenteriinsa voi siis olla jonain päivänä miljunäärejä.


Vettä on virrannut Vantaassa aina helsinkiläisten juomalaseihin asti ja kausi 2008 käynnistyi melkoisella tohinalla jo toukokuussa, eka mainitsemisen arvoinen häppening oli Porin kevätpäräys, jossa ikämiehet Jani ja Volo totes Rotax-luokassa, että talvella pikkutreenaamisella ois voinut sijoitukset parantua, mutta on kuulemma Porin radan varressa ruoho sen verran vihreämpää, että siellä voi viettää erän jos toisenkin.

Nuoremmat Xonnit ei sitten myöskään kevään ensilaitumella Ranskan EM:ssä Angevilessä vielä ihan erottanut kartingia kontakti lajeista ja menestys oli sen mukaista, mutta ei enempää väännetä kirvestä Oskarin kallossa.

SM-sarjan ekassa skabassa Oskarilla olikin sitten ihan eri meno, jannu tykitti 2-tahtisesta sellasta tahtia, että tiimipomo Pekka raapi aristokraattisesti harmaantunutta tukkaansa Oskarin vauhtia ihmetellen.
Finaaleissa todella hienot 3:s sijat ja täysin ilman murheita. Tässä jäbässä on potentiaa, kun ajan myötä pääsee siirtymään isompiin Formula-luokkiin, verenperintöä varmaankin.


Sit isompaa konekuutioo ja kuutta sylinteriä käskemään Jurvaan, Botniaring:llä vedettiin eka Endurance kisa jossa Anssi (toinen
allekirjottaneista) kävi päästelemässä bensat pakokaasuna pois tankista, yllättävän hyvä sijoitus tuli kauden ekassa kisassa Månsas City Racing teamille, 7:s ja ihan lattarauta lattiassa, ei mitään mummomaista litralla pisimmälle skabaamista, sen verran tiimipäällikkö Jore jälkeenpäin mainitsi, että vitosella tietty pääsis kovempaa, mutta jos haluu ajaa vähemmän kierroksia ni nelonen ja kolmonen on kivoja vaihteita.


Sit hurvahtikin viikko ja heti perään sitten taas kerran uusittu ja entistä makuisamppi XON-CUP koki syntymänsä, Vihdissä tietty, tokan allekijoittaneen mielestä Suomen tylsin rata heti Tattiksen jälkeen. Mut jos asiaa kysyy välivuoden pitäneeltä Sepeltä, hän sanoo, että hyvä rata, hyvä kisa ja hieno tulos, no niin se vaan kiipes ykköspodiumille, sit tää meitin turkulaiskaksikko, matti ja...eiku Jartza ja Joni, ne ihan oikeasti yllätty vissiin ittekin ku joutuivat kiipeämään sille tokalle podiumille suoraan talviunilta tuodulla Sergulla, kolmanneks sitten aina iloinen ja väärillä säädöillä vetävä Jani, mihin tää mies yltäiskään jos joku joskus kertois sille camberin, casterin, farenheitin ja general Custerin oikeat merkitykset.

Riemukasta oli Vihdissä nähdä, että kuskit oli jo oppineet, että ekassa kisassa, ekassa erässa ja ekassa kurvissa voi vaan hävitä kisapäivän.

Tai johtukohan sitten pienoisista paineista ku lippumiehinä oli sellaset tulevaisuuden lupaukset kuin J & J Krohn assistenttiensä kanssa, sekä koko kerhon hallitus ja turggusen vahvistukset.

Hieno kisa ja hienosti oli XON-CUP teami hommat hoitanut vaikka näki selvästi että hiukka jännitti.

Positiivistä oli myös, että Käämärit löysivät jo kolmannella kokeilulla sen menevän patin, harmi vaan, että päivä oli siinä vaiheessa jo yli puolen välin, ja saman tallin Kähmintäpalvelu team otti jo hiukan ykkösteamin roolia tallin sisäisissä.

Ja ne 123 teamin iloiset kannatusjoukot, jätkiä oli ainakin 10 ja jokaisella 24 fania mukana, muutama fani pohjiksi ja katsomossa oli hulppea fiilis.


Niinkuin keväisen kokouskutsun mukana tulleessa XON-buffissa vähän haastatellut asettelivat ittellensä paineita niin aikas hyvin lähti kausi haastateltujen osalta käyntiin.

Jesse osalta erityisen hyvin, jannu tais sanoa, että jos pääsis voittamaan koko sarjan, mutta ei sitten tyytynyt siihen, vaan on nyt joka kisan mihin on osallistunut voittanut aidosti pystyyn. Tais tulla Suvannon Rellu teamille melkoiset paineet.

Plussaa hommassa on kuitenkin, että nimi on lehdessä ja Jesse kyllä pitää sen siellä.

Ja Koonin Jartsu piti lupauksensa, ajella Kähmintäpalvelun CRG:llä atakeeraus etäisyydellä, vapiskaa Arto ja Tomppa.

Sit Legends maailmaan by ensimmäinen allekirjoittanut.

Alku kausi on alkanut sielläkin supermaisesti Xon-kerholaisilla:

Juha (Huaris) lupasi keväällä, että tällä kaudella pitää päästä palkintosijalle ja mites kävi ekassa kisassa Ahvenistolla 5. sija lauantaina (Legendsissä palkintosijat ovat 1-5). Vauhti oli kohdallaan
myös sunnuntaina, sijoitus 6. Jäbä onnelassa, super hyvin ja vanha fabukin osaa, olivat kommentteina. Vielä kun mainitaan, että Juha ajoi sunnuntaina 4. nopeimman kierrosajan Ahvenistolla, niin kelpaa sanoa,
että kausi on korkattu ja hyvin.

Jennillä oli hiukan murheita lauantaina, joutui keskeyttämään kärjen tuntumasta moottoririkkoon. Juhalta uutta moottoria tilalle sunnuntaiksi ja Jenni ajoi 3. nopeimman kierrosajan.

Hienoa Jenni, vauhti näyttää olevan kohdallaan. Sunnuntainakin tuli valitettava keskeytys mottorivian takia 4. sijalta, mihinkähän Jenni olisi yltänyt ilman näitä moottoriongelmia.

Jenni itse oli tyytyväinen kisaviikonloppuun, vauhti riittää, minkä osoittaa jo koko kisaviikonlopun 4. paras kierrosaika. Hyvän kisan lisäksi Jenni tarjosi katsojille päivän hienoimmat ratarutiinit vetäsemällä täyden 360 pyörähdyksen vauhdittamalla nimikirjaimensa asfalttiin.

Terveisin viattomat sivusta katsojat T ja A Larusta

Mikä Xon Cup?

Tulossa

No current events.

Facebook Image