Uutiset

Season Finals III - Kartingin vuosikirjassa

Viimeksi päivitetty 23.02.2011 20:42 23.02.2011 20:24


Näin talvella on myös hyvä muistella mitä viime kaudella oikeastaan tapahtuikaan.

Viime kauden yhtenä huipentumana ajettiin Season Finals III -kilpailu Alahärmässä Mika Salo Circuitilla, ja siitähän tuli juttu ihan kirjan kansien väliin - siis Kartingin Vuosikirja 2010:n.

Jos jostain syystä tämä mainio kirja jäi syksyllä  tilaamatta, niin täältä löytyy kuitenkin tuo mainittu juttu. Olkaas hyvät.

 

 

XON cup 2011 valmistelut käynnissä

Viimeksi päivitetty 21.02.2011 16:53 21.02.2011 16:17

Vaikkakin ulkona pakkasta on tuollaiset 25 astetta ja luntakin lähemmäs metrin verran, niin kyllä se kevät sieltä väistämättä lähestyy.

XON cup 2011 valmistelut ovat myös pyörähtäneet vauhtiin. Kilpailukalenterin osalta suunnitelmissa on että kausi 2011 tullaan menemään melko pitkälti totutulla ja hyväksi havaitulla kaavalla. Mahdollisesti järjestetään yksi kilpailu enemmän kuin viime kaudella ja jos suunnitelmat menevät halutulla tavalla niin ajetaan myös yhdellä aivan uudella radalla... 

Myös sääntöpuolella pyritään jatkamaan samaa linjaa kuin edeltävinä vuosina, lisättynä kuitenkin pienillä viilauksilla jotta sarja pysyisi mielenkiintoisena myös sitä kauan kiertäneille. Saderengas tullaan vaihtamaan, mutta merkkiä/mallia ei ole vielä päätetty. Raket 120:sessä on jonkin verran muutoksia joiden ei pitäisi vaikuttaa kuitenkaan nopeuteen. Luokitustodistus tullaan tarkistamaan tämän suhteen kunhan asiasta vain saadaan faktaa radalla.

Sivuille päivitetään kaleteri ja säännöt sitä mukaan kun asioihin saadaan varmuutta ja eiköhän tuo ilmoittatuminenkin aktivoida tässä jossain vaiheessa. Joten, stay tuned.

- XON cup 2011 työryhmä

 

Kartingin Vuosi 2010 Tilattavissa

Viimeksi päivitetty 12.11.2010 12:45 12.11.2010 12:41

Kartingin Vuosi 2010 kirja ilmestyy loppuvuodesta 2010 . Kirjassa kerrotaan syventävästi mm. seuraavista sarjoista ja tapahtumista:

 • Kartingin SM-sarjan viisi osakilpailua.
 • Winter CUP Italiassa
 • Talvikartingia jääradalla.
 • Aluevalmennusta, mitä se.
 • Kuinka kypärän maalaus tehdään.
 • Ulkomaille kilpailemaan, mitä kannattaa ottaa huomioon.
 • Rotax MAX sarja.
 • Rotax MAX Maailman Finaali
 • TAG Suomensarja.
 • Suomen Kartingliiton kilpailusarjat
 • 2010 Vuoden kartingteot
 • Raket Karnevaali
 • Yamaha CUP
 • Keimola Academy
 • Viking Trophy
 • Aluemestareiden kilpailu Laukaalla
 • Manageritoiminta kartingissa
 • Formula A Historic 2010
 • Kartingin voi olla koko suvun harrastus
 • CIK-FIA U18 MM-sarjan tapahtumat
 • Oulun Fossiilisarja
 • Kattava tuloskatsastus ja listaus kauden kilpailuista.

Lisäksi myös muuta tarinaa kansien välissä!!!

Lisätietoja kirjasta löytyy Finndriven sivuilta ja suoraan tilaukseen pääset tästä.

Kirjan saa vain ja ainoastaan, ennakkotilauksesta. Hintaa kirjalla on 39 euroa. Ennakkotilaus on mahdollista 19.11.2010 asti

 

Xon Gaala Juhlittu

Viimeksi päivitetty 26.10.2010 14:08 26.10.2010 08:53

Huhhuh, Xon Gaala juhlittiin 22-23.10 Viking Isabellalla. Hauskaa oli, ja ilmeisesti tässä vaiheessa viimeisetkin alkaa olla löytänyt tiensä kotiin saakka...

Perinteiseen tapaan Gaalassa palkittiin Xon Cup:ssa pärjänneet sekä muut huomionarvoiset suoritukset. Lisäksi palkittiin ja muistettiin Xon Sport Club:n jäseniä jotka ovat vaikuttaneet sarjoissa ympäri maailmaa sekä huomioitiin ja palkittiin kilpailuiden järjestelyihin osallistuneita. Tarkempi lista muistetuista, palkituista ja palkinnoista (kuvien kera) löytyy alla olevasta kalvosarjasta.

Xon Gaalassa 2010 Palkitut

Xon SC:n puolesta kiitokset kaikille mukana olleille ja onnittelut vielä kaikille palkituille!

 

Xon Gaala Päivitys

Viimeksi päivitetty 07.10.2010 08:34 24.09.2010 10:32

Onnekkaista sattumista ja laivayhtiön kapasiteettimuutoksista johtuen on Gaalan menomatkan ohjelmaa muutettu ruokailun osalta. Illallinen on siirretty a’la cartesta perinteisen buffet-pöydän äärelle. Myös ruokailun hinta on muuttunut ja nythän se sitten sisältää myös noutopöytään kuuluvat ruokajuomat  (kahvi, olut, viini ja virvokkeet) sekä myös mahdollisuuksien mukaan Xon SC:n tarjoamana risteilyn tervetulomaljat ! Kannattanee osallistua myös tähän Gaalaristeilyn perinteikkääseen aloitukseen.

Lataa XON gaala 2010 brosyyri w5 (päivitetty 27.9)

Pienenä täsmennyksenä risteilyn hinnoitteluun : kaikki hytit ovat neljän hengen B-luokan hyttejä ja pelkän hytin hinta ilman liittymäkuljetuksia / Turusta on 60 euroa. Mahdollista on siis halukkaille varata vaikka koko hytti vain yhdelle, sen hinta tällöin siis tuo 60 e. Muutoin hinnat kuten brosarissa mainittu.

 

Xon Gaala

Viimeksi päivitetty 27.09.2010 18:54 22.09.2010 10:32

Noniin, kauden odotetuin kisa eli XON gaala on sitten ajankohtainen. Perinteiseksi muodostuneessa gaalassa muistellaan mennyttä kautta ja palkitaan menestyneitä kuskeja tai muuten muistettavia tekoja XON-kauden varrelta. Kannattaa siis olla mukana vaikka se XON cup:n mestaruus ei olisikaan tänä vuonna osunut kohdalle!

Gaala-laiva lähtee Suomen Turust kello 21.00 ja paluu vähän myöhemmin. Kaikki tietämisen arvoinen on koottu yhteen mainioon brosyyriin ja sen voit ladata alla olevata linkistä.

[Päivitys 27.9. Brosari päivitetty ja illallisohjelma muuttunut. Tarkista muutokset uutisista!]

Lataa XON gaala 2010 brosyyri

Illallispuolella mennään vähän tavallisuudesta poikkeavalla kaavalla koska buffetissa ei ollut riittävästi tilaa. Vaihtoehdot pääruoalle ovat joko liha tai kala, ja muuhun ei voi valitettavasti vaikuttaa. Kuitenkin, jos jollakulla on jotain erityistoiveita, gluteenitonta, laktoosintonta jne. niin maininta näistä mukaan ilmoittautumisen yhteydessä!

Tamperelaisille siis löytyy mahdollisuus osallistua Matka-Vekan järjestämään liittymäkuljetukseen. Valitettavasti sellaista ei ollut muilta paikkakunnilta tarjolla, eikä esim. VR:n matkalipuistakaan saa tähän aikaan vuodesta (syyslomakausi) ylimääräisiä alennuksia- joten XonSC pahoittelee mutta Tamperelaisille tämä kelvannee.

Ilmoittautuminen auki HETI (ohjeet brosarissa) ja aikaa ei ole taaskaan liikaa, joten hopi-hopi ja vauhdilla varmistamaan paikkasi!

 

XON cup 2010 maalissa

Viimeksi päivitetty 12.09.2010 12:04 12.09.2010 11:20

XON cup 2010:n viides osakilpailu ajettiin Hyvinkäällä hyvinkin vaihtelevien ja haasteellisten sääolosuhteiden vallitessa. 28 joukkuetta ilmoittautui aamulla kilpailuun ja päivän päätteeksi olisi myös tiedossa XON cup:n uusi mestari...

Ja kun päivän kaikki erät oli lopulta saatu päätökseen niin todella suurena yllätyksenä, uusi nouseva kuljettaja-komeetta Seppe Wallden otti ja nappasi itselleen sekä Hyvinkään päivävoiton sekä samalla varmisti koko sarjan mestaruuden. Onnittelut!

Fanfaarien saattelemana, viiden kärki sarjassa on sitten seuraavanlainen:

 1. 1. Seppe Wallden
 2. 2. Triple-J Racing
 3. 3. JMR SuperSport
 4. 4. WauhtiBois 1
 5. 5. Hermet Racing

Hyvinkään tulokset Mylaps:ssä sekä samoin täydellinen sarjataulukko

XON cup 2010: Viisi osakilpailua, 35 erää, 5 aika-ajoa, treeniä, yhteensä lähes tuhat kilometriä kartingia... Kiitokset kaikille matkalla mukana olleille tästä kaudesta!

ps. Tästä kaudesta vielä jäljellä gaala, jota yritetään saada potkittua eteenpäin hyvinkin pikaisesti jotta päivämäärät saadaan varmistettua. Hyviä ehdotuksia gaalan pitopaikasta ja formaatista voi lähettää sähköpostitse xon(a.t)xonsport.fi osoitteeseen. Mutta, seuraatkaahan sivustoa...

 

XON cup 2010 finaali

07.09.2010 08:33

Lauantaina 11.9 sitten ajetaan XON cup 2010 päätökseen ja selviää kenelle kulta tänä vuonna kuuluu.

Kilpailusivulle on päivitetty aikataulu ja kisakohtaiset ohjeet jotka kannattaa lukaista läpi. Niin, ja vaika kausi on tässä vaiheessa niin toki tervetuloa vielä joukkueet jotka eivät ole XON cuppia ennen ajaneet jos vain intoa on yhä radalle tänä vuonna, sekaan kyllä mahtuu..

 

Season Finals III ruutulipulla

Viimeksi päivitetty 31.08.2010 09:54 31.08.2010 09:42

Huhhuh, Season Finals III sitten kaikilta onnellisesti takanapäin. Sadetta, auringonpaistetta, liukasta rataa, hurjia tilanteita, hienoja ohituksia, kovaa kisaa, henkilökohtaisia onnistumisia ja melkein 200 kilometirä mikroauton ratissa...

Jos joku ei vielä suoraan Mylapsistä niitä löytänyt niin tulokset löytyy täältä. Onnittelut Salotec Racing:lle kisan voitosta ja jo kolmatta vuotta putkeen kulta ja kunnia matkaa Oulun suuntaan.

Viikon aikana varmaan saadaan videota ja kuvia kisasta, ja yritetään tänne koostaa linkkejä kunhan ne saadaan nettiin siirrettyä ja ne sieltä löytyvät. Kannattaa ainakin seurata aluksi Blackbullracingin sivustoa minne on tulossa in-car kuvaa lähes kaikista lähdöistä.

Kiitokset kaikille päivässä mukana olleille joukkueille, mekaanikoille, järjestäjilla ja yleisölle!

XON cup jatkaa sitten tästä Hyvinkäälle vielä kahden viikon päästä, ja sarjataulukko näyttääkin melko tiukalta...

 

SFIII ja kolme päivää aikaa

26.08.2010 10:26

Season Finals kolkuttelee jo ovella. Osallistuvien joukkueiden lista sekä maksutiedot on päivitetty tänne. Tämän jälkeen ei listaa enää päivitetä, vaan jos aiotte vielä maksaa kilpailumaksun etukäteen tilille, niin ottakaa maksukuitti kisapaikalle mukaan.

Kuten listasta selviää niin pari paikkaa vielä on vapaana, mutta jos meinaa vielä viimehetkillä lähteä mukaan, kannattaa varmuuden vuoksi soittaa Jartsalle (0400 789138) ja varmistaa viimeisin tillanne. Samaan numeroon voi soitella jos tuntuu että ilmoittautuneiden/maksutietojen osalta on listassa virheitä.

Eipä muuta kun nähdään MSC:llä.

 

 

Sekalaista

18.08.2010 06:42

XON cup:n sarjataulukko päivitetty ja löytyy ennakkotiedoista poiketen täältä. Aika tiukkaa on ja Hyvinkään kisasta on odotettavissa melko mielenkiintoinen...

Hyvinkäätä ennen ajetaan kuitenkin vielä Season Finals, ja muistutettakoon nyt ilmoittautuneita joukkueita että osallistumispaikka varmistuu vain maksamalla kilpailumaksu 21.8 mennessä. Tämän jälkeen voi paikan lunastaa myös varasijalla olevat. Eli, ne joukkueet jotka kenties vielä epäröivät osallistumista niin kannattaa kuitenkin ilmoittautua kilpailuun vaikka 34 olisikin täynnä. Vapautuneet paikat täytetään sitten varasijoilta jos on tarvetta.

Tällä hetkellä taas yksi paikka vapaana suoraan, mutta eiköhän tuokin tuosta kohtapuoleen täyty...

 

Paimion kisa ajettu

Viimeksi päivitetty 16.08.2010 17:56 16.08.2010 09:43

XON cup jatkui lauantaina 14.8 sarjan neljännellä osakilpailulla. 21 joukkuetta aloitti päivän aikaisin aamulla ja vaikka tekniset murheet tosin verottivat määrää päivän mittaan niin ainakin isoimmilta sateilta vältyttiin ja saadun palautteen mukaan ajotapatarkkailu ja rehti kilpailuhenkikin oli taasen kohdallaan. Lisäksi yllätysnumerona ajettiin "Kova luu"-aika-ajo yhden kierroksen mittaisena joka toi toivottua vaihtelua ja piritstystä totuttuun kaavaan.

Kiitokset kaikille siis mukavasta päivästä, ja tosiaan ne tulokset löytyvät sitten taas Mylaps:stä. Sarjataulukon päivitys tapahtunee lähipäivinä mutta pahoittelut pienestä viiveestä joka johtuu yksinkertaisesti ajanottotietokoneen hajoamisesta - ja tietojen siirto kestää hetken.

PÄIVITYS 16.8: Valitettavasti jo aikaisemmin mainitusta tietokoneongelmasta johtuen Paimion pistelaskussa oli virhe joka havaittiin tulosten tarkistuksen ja sarjapisteiden laskennan yhteydessä. Tämähän johti sitten siihen että tuloksissa 3. ja 4. sijat menivät uusijakoon. Pahoittelut sekaannuksesta ja onnittelut LipSu:lle sittenkin podium tuloksesta. Pokaalien vaihdosta tultaneen sopimaan lähipäivinä...

XON cup ajetaan päätökseen sitten syyskuussa Hyvinkäällä joten tervetuloa sinne kaikki jatkamaan cuppia. Sitä ennen tosin vielä ohjelmassa Season Finals III MSC:llä ja kahden viikon päästä, ja sinne näyttäisi juuri tällä hetkellä olevan vielä yksi paikka vapaana...

 

XON cup IV - 14.8 Paimio

Viimeksi päivitetty 13.08.2010 11:50 10.08.2010 14:41

Ennen Season Finals:ia on vielä kautta jäljellä ja XON cup jatkuu neljännellä osakilpailulla. Paimion kisasivut avattu ja aikataulu ja muu tietämisen arvoinen löytyy sieltä. Päivä alkaa jo klo 8.00 ja ensimmäiset treenit 10.00 joten olkaahan ajoissa paikalla.

Muistakeehan etta takaratas 82 on Paimiossa käytössä.

Kytkinkelloja vielä kaipaileville niitä löytyy yhä WP1 teamin varikkopilttuusta, joten käykäähän sieltä hamuilemassa.

 

Uutisia ja onniteluja

10.08.2010 11:09

Powerparkin suunnalta on saatu päivitystä Season Finals III-päivän aikatauluun - ja samalla saatiin tieota että huvipuiston päättäjäiset on siirretty 4.9. joten ilotulitus yms. muut ohjelmat eivät ole ennakkotiedoista poiketen Season Finals III päivän iltana. Huvipuisto yms. muut palvelut kuitenkin normaalisti auki.

Samalla kesä ja koko kausi on salakavalasti vilahtanut yli puolenvälin - ja jossain sarjoissa jopa päästä loppuun saakka. Team Wiblufins TrioWersukselle onnittelut OldBoys 2010-sarjan voitosta! Näyttäisi myös olevan aika monissa muissakin Raket120 sarjoissa Xon-lisenssillä vetävillä kärkipaikat hallussa, mutta katsotaan nyt miten lopussa käy...

 

Season Finals III ilmoittatuminen avattu

Viimeksi päivitetty 30.07.2010 11:08 30.07.2010 11:01

Noniin, Season Finals III ilmoittatuminen on aktivoitu ja säännöt, aikataulut ja muut tiedot löytyvät kisasivuilta.

Tätä tuskin tarvitsee tän enempää mainostaakaan, vaan kaikki välittömästi ilmoittautumaan.

 

XON cup lisämääräys 2/2010

Viimeksi päivitetty 30.07.2010 09:51 29.07.2010 09:18

Tällä päivämäärällä on annettu lisämääräys koskien Raket120-moottorien kytkinkelloja ja johtuen alkuperäis-osien nykyisestä kelvottomasta laadusta :

 • 29.07.2010 alkaen sallitaan käytettäväksi alkuperäisen Radnen kytkinkellon tilalla myös vaihtoehtoista valmistetta, minkä on kuitenkin oltava päivitetyn luokitustodistuksen ( 2/XON/10 29.07.2010 ) mukainen.   

Kyseistä kelloa valmistetaan sarjatyönä ja suuremmissa erissä toistaiseksi ainakin Keski-Suomen seudulla ja päävälittäjänä toimii Jyväskylän Karting Center. Ko. kello on yhdestä kappaleesta sorvattu sisältäen vetorattaan, eli oletettavasti myös pyöreä eikä sisällä irtoavia osia. Materiaali pinnoitettu työkaluteräs ja kello valmistajan ajamien testien mukaan toimiva ;) Muita toiminnallisia eroja ei tiedossa kuin kestävyys. 

Xon Sport Club ry on hankkinut ko. kelloja rajoitetun erän ja tarjoaa nyt kilpailijoilleen helpon mahdollisuuden sellaisen tilaamiseen myös sarjajärjestäjän kautta. Kellon hinta on 60 e / kpl , ja tilaamalla omasi sarjajärjestäjältä tuet samalla XonSC:n toimintaa. 

Tilauksen voit tehdä täältä ja kellon saat halutessasi joko noutamalla seuran konttorilta Maskusta, postitse, suoraan seuraavalle kisapaikalle toimitettuna tai muutoin sopimalla suoraan Jartsan kanssa, 0400 789138 tai jartsa(argh)jeredes.fi

Sekä sarjasäännöt että luokitustodistus on päivitetty sekä kytkintä että aiemmin annetun lisämääräys 1:n mukaista moottoriasiaa koskien.

Voimassaolevat versiot luokkari 02/XON/10/29.07.2010  ja sarjasäännöt w8

XonSC toivottaa vähemmän huolia, moottorinvaihtoja sekä haljenneita kelloja jatkossa !

 

MSC2010

23.07.2010 09:57

Season Finals III -kilpailun valmistelut etenevät ja säännöt ja aikataulu pyritään julkaisemaan kuun loppuun mennessä. Samalla avataan myös ilmoittatuminen kauden odotetuimpaan tapahtumaan, joten pysykää langalla.

Siihen asti kannattaa fiilistellä esim. katselemalla viime vuotisia kuvia kisoista täältä:

Tai tarkistamalla ne lopputulokset. Ainiin, ja olihan tuo viimeisen erän videokin olemassa.

 

 

Kaanaan kisan tulokset

11.07.2010 23:12

U.R.C päästiin ajamaan helteisessä säässä joka taatusti vei mehut kuskeista ja pisti koneen koville. Tiedä sitten oliko kuumuus myös kuumentanut kuskit sillä tilanteita oli vähän liikaakin yhteen päivään ja toivottavasti seuraavassa kisassa ei ainakaan nähdä enää kenenkään tekevän voltteja. Malttia siis kaikille jatkossa...

Voittoon ajoi perinteiseen tapaan Walldenin Seppe ja kisan tulokset löytyvät Mylapsista eli täältä. Sarjatilanne on myös päivitetty samaan palveluun eli tänne.

XON cup jatkuu sitten Paimiossa elokuun puolessa välissä, mutta sitä ennen tulee lisäinfoa Season Finals-kilpailusta ja ilmoittautuminen aktivoidaan - joten. stay tuned.

Kiitokset kaikille tiimeille runsaslukuisesta osallistumisesta ja järjestäjille onnistuneista kisoista!

 

XON cup III - URC

Viimeksi päivitetty 03.07.2010 23:16 03.07.2010 23:08

On taas se aika vuodessa kun Raket 120 -harrastajien mielenkiinto kohdistuu Kaanaan suuntaan ja tarkemmin kohti Ultimate Raket 120 Challenge - kilpailua (URC).

Ultimate Raket 120 Challenge  starttaa 11.7 ja tänä vuonna se on myös osa XON cup:ia ollen sarjan kolmas osakilpailu.

URC-kisasivut opastavat aikataulujen, ajo-ohjeiden yms. suhteen.

Tervetuloa Kaanaaseen kisamaan!

 

Porin kisa ajettu

Viimeksi päivitetty 08.06.2010 14:46 06.06.2010 21:17

Lauantai-aamuna Porin aurinkoiselle mutta kolealle karting-radalle saapui 26 joukkuetta kisaamaan Xon cup:in toiseen osakilpailuun. Kilpailu saatiin ajettua läpi loistavissa olosuhteissa ja toivottavasti kaikki viihtyivät.

Tulokset löytyvät suoraan Mylaps-palvelusta ja samoin sarjatilanne on päivitetty samaiseen palveluun eli tänne.

Fotojorman kuvia sekä Vihdistä että Porista löytyy nyt Fotojorman galleriasta.

Kiitokset kaikille paikalla olleille ja Kaanalla jatketaan sitten Xon cupin kolmannella osakilpailulla!

 

XON cup II : Pori

Viimeksi päivitetty 01.06.2010 13:28 01.06.2010 13:24

Xon cup 2010 jatkuu lauantaina 5.6 Porin karting-radalla sarjan toisella osakilpailulla.

Kilpailusivulta löytyy aikataulu sekä muistilista joka kannattaa katsoa läpi. Porissa aloitetaan tosiaan jo aikaisin ja 8 erää edessä joten ole ajoissa paikalla!

Tervetuloa!

 

Vihdin tulokset

Viimeksi päivitetty 17.05.2010 11:45 17.05.2010 09:47

Kiitos kaikille kilpailijoille, järjestäjille, mekaanikoille ja katsojille Vihdin kisapäivästä. Säät suosivat, kivaa oli ja pärinää riitti.

Vihdin tulokset löytyvät Mylaps palvelusta ja suora linkki täältä.

Vihdin UA:n sivuilta löytyy jotain kuvia kisoista.

Porissa sitten jatketaan!

 

XON cup I - Vihti

Viimeksi päivitetty 11.05.2010 17:34 11.05.2010 12:13

Sunnuntaina 16.5 sitten pärähtää taas XON cup käyntiin.  Tarkista Vihdin aikataulu ja muut ohjeet XON cup I - kisasivulta.

Jotta kilpailupäivä sujuisi kaikin puolin hyvin kannattaa ennen kilpailua lukea XON cup ohjeistus varsinkin jos on ensikertaa osallistumassa.

Ilmoittautumislomake löytyy nyt myös lomakeet sivulta ja kannattaa täytellä etukäteen. Varsinaista katsastuslomaketta ei ole tänä vuonna vaan katsastus hoitaa näiden täytön.

ps. Kannattaa muuten muistaa myös se sammutin ja sen leimaaminen.

pps. Muista myös se lisenssi joka on kuitenkin vielä hankkimatta. Se täytyy olla voimassa kilpailiupäivänä.

 

XON cup lisämääräys ja moottoriasiaa

Viimeksi päivitetty 11.05.2010 09:56 11.05.2010 09:33

XON cup 2010 lisämääräys 1

On annettu lisämääräys sääntöihin koskien moottorin vaihtoa kilpailupäivän aikana :

Joukkue saa käyttää kilpailupäivän aikana max kahta ( 2 ) moottoria. Moottorin vaihdot vain ja  ainoastaan katsastus-päällikön luvalla perusteltavissa olevan tarpeen ilmetessä. Pois vaihdettu moottori tulee aina luovuttaa katsastuspäällikön haltuun/alaiseksi loppupäivän ajaksi.

Moottorin vaihdosta kilpailijalle seuraava sanktio : lähtöruutu seuraavaan starttiin -10 sijaa.

Huomionarvoista asiaa moottoreista

Tänä vuonna uusia moottoreita/-osia hankkineiden kannattanee jo etukäteen hieman tarkistella laitteitansa yllättävien tilanteiden välttämiseksi esim. jälkikatsastuksessa. Tehtaan tuotteissa on havaittu kevään aikana normia enemmän mittatoleransseja ja joukossa saattaa olla laitteita jotka eivät täytä kaikkia sääntöjen määrittelemiä mittoja. Järjestäjä muistuttaa siitä että kukin kilpailija on itse vastuussa laitteistaan ja niiden kunnosta siitä riippumatta mistä ne ovat peräisin.

Näiltäkin sivuilta löytyvä Raket 120 luokitustodistus on kuitenkin se paperi jonka mukaan moottorit katsastetaan ja on katsastettu jo vuosien ajan.

Jos ostamasi uusi osa tai moottori ei kaikilta osin vastaa luokitustodistusta kannattaa kääntyä moottorin myyneen tahon puoleen jolloin varmistetaan että jatkossa tehdas tulee toimittamaan tasalaatuisempaa materiaalia.

 

XON kevätrieha riehuttu

Viimeksi päivitetty 30.04.2010 09:45 20.04.2010 07:07

XON kevätrieha riehuttiin reilun kymmenen XON cup joukkueen voimin aurikoisessa, kuivassa mutta kylmässä säässä Vihdin karting-radalla. Paikalla pörräsi myös Yamahaa, pienempiä Raketteja, Cadetteja sekä radan vuokra Ninar/Rok yhdistelmä.

Uutta auringossa kauniisti kiiltelevää kalustoa oli radalle raahattu useammankin tiimin toimesta sekä tuningia oli selvästi tehty ympäri talven vanhoihin laitteisiin kun tuntui kulkevan ikävuosista (kuskien vai auton?) huolimatta. 

Lue lisää: XON kevätrieha riehuttu

 

Sivu 9 / 12

«AlkuunEdellinen12345678910SeuraavaLoppuun»

Mikä Xon Cup?

Tulossa

No current events.

Joukkueita

RSS

Facebook Image